Photon Energy Group va oferi prima sa obligațiune verde

► Photon Energy Group urmează să vină cu prima sa emisiune de obligațiuni verzi, cu o sumă principală de până la 50 milioane EUR.

► Rata dobânzii va fi de 6,50% pe an, cu plăți trimestriale.

► Veniturile nete vor fi utilizate pentru finanțarea și refinanțarea dezvoltării și construcției de centrale fotovoltaice, permițând Photon Energy Group să contribuie în continuare la un viitor cu emisii reduse de carbon și la rezistența la schimbările climatice.

La data de 8 octombrie 2021, la Amsterdam, Consiliul de administrație al Photon Energy NV (WSE & PSE: PEN, FSX: A1T9KW, ISIN „Compania”) a decis emisiunea unei noi obligațiuni corporative verzi. Obligațiunea, cu un volum de până la 50 de milioane EUR, va avea o dobândă anuala de 6,50% și o durată de șase ani.

“Plasarea primei noastre obligațiuni verzi ne permite să oferim investitorilor nu numai o oportunitate de investiție durabilă, ci și să stabilim o etapă majoră în creșterea companiei noastre. Venitul net din emisiune ne va permite să accelerăm dezvoltarea și construcția centralelor fotovoltaice; în principal cele din Ungaria, România și Polonia, piețele noastre centrale de creștere din Europa Centrală”, spune Clemens Wohlmuth, director financiar al Photon Energy Group.

Sub rezerva procedurii de aprobare a prospectului aferent de către Comisia de supraveghere a sectorului financiar (CSSF) din Luxemburg, oferta publică va avea loc în Republica Federală Germania, Republica Austria și Marele Ducat de Luxemburg, de la 2 noiembrie 2021 până la 16 noiembrie 2021. În aceeași perioadă, obligațiunea va fi oferită și unui număr limitat de investitori calificați din alte țări europene. În plus, obligațiunea verde va fi oferită deținătorilor de obligațiuni corporative existente 2017/2022 sub forma unei oferte de schimb, de la 18 octombrie 2021 până la 12 noiembrie 2021.

Obligațiunea verde 2021/2027 (scadență pe șase ani) are o sumă principală totală de până la 50 milioane EUR și va suporta dobânzi la o rată anuală de 6,50% cu plăți trimestriale de dobânzi. Se va face o cerere pentru a include obligațiunea în tranzacționare pe segmentul Consiliul de cotație a pieței deschise de pe bursa de la Frankfurt. În plus, compania a demarat evaluarea imug | rating pentru o opinie a unei terțe părți privind cadrul său de finanțare ecologică.

Prospectul referitor la valorile mobiliare a fost publicat pe photonenergy.com după aprobarea sa de către CSSF, din data de 12 octombrie 2021.

Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG, Frankfurt am Main a fost numit unic coordonator global pentru plasarea privată a obligațiunii corporative verzi.

Despre Photon Energy Group – photonenergy.com

Photon Energy Group furnizează soluții pentru energie solară și epurarea apei în întreaga lume. Serviciile sale pentru proiectele de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înființarea sa în 2008, Photon Energy a construit și a pus în funcțiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 110 MWp și are în propriul său portofoliul său centrale cu o capacitate combinată de 89,3 MWp. În prezent, dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de peste 590 MWp în Australia, Ungaria, Polonia și România și oferă servicii de operațiuni și întreținere pentru peste 300 MWp la nivel mondial. A doua linie de activitate principală a grupului, Photon Water, oferă soluții de epurare a apelor, inclusiv servicii de tratare și remediere, precum și dezvoltarea și gestionarea puțurilor și a altor resurse de apă. Photon Energy N.V., compania holding care deține Photon Energy Group, este listată la bursele de valori din Varșovia, Praga și Frankfurt. Compania are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia și în toată Europa.

Sursa: Photon Energy Group