1.Programul de finantare „Fondul de acțiune în domeniul managementului energiei durabile”, parte din Programului de Cooperare Elveţiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, a fost aprobat sătămâna trecută de Guvernul României.

Programul presupune implementarea în comunităţile din regiunile dezavantajate/subdezvoltate ale României a unor noi proiecte care să se încadreze în cel puțin unul dintre următoarele domenii specifice: reabilitarea termică a clădirilor publice, termoficare, furnizarea de energie, inclusiv regenerabilă, iluminat public, transport public și planificare urbană.

2. Apel nou de depunere proiecte – Programul Operațional Regional – POR 2.2. – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor. Depunerea proiectelor se va putea face în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie 2020.

3. Ministerul Economiei se pregătește de lansarea ghidului final aferent celor 3 scheme de sprijin pentru IMM-uri in contextual pandemiei COVID-19, respectiv microgranturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții.

4. Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 finanțează realizarea platformei „PSCID”, prin care se vor asigura instrumente și modalități mai puternice și sigure de autentificare electronică pentru accesarea și utilizarea serviciilor electronice publice.

Sursa știri: www.fonduri-structurale.ro